Twee bouwawards voor Meander Medisch Centrum

Het Meander Medisch Centrum heeft opnieuw twee awards gewonnen.  

Het gaat om de

  • 2e prijs International Building Award 2016, uitgereikt door de International Federation of Hospital Engineering
  • 1e prijs Building Award 2016 uitgereikt door de NVTG, de Nederlandse Vereniging voor Technisch facilitair management in de Gezondheidszorg.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Congres van de International Federation of Hospital Engineering op 18-20 april in Den Haag. Het thema van het congres was kennisdeling voor betere zorg wereldwijd.

Het primaire doel van de awards was het healing environment concept te omarmen. Vanuit dit principe dient het ontwerp van zorgomgevingen mensgericht zijn. Het ideale ziekenhuisontwerp draagt bij aan het welbevinden van patiënt, bezoekers en medisch personeel.

Op internationaal niveau kwam won het Rode Kruis ziekenhuis van Ashikaga (Japan) de eerste prijs. Meander medisch Centrum won de tweede prijs. De jury roemde ligging in de natuurlijke setting, die een uitnodigende werking heeft op patiënten en bezoekers. Ook was de jury onder de indruk van de open en ruimtelijke opzet van het gebouw. Ondanks de enorme schaal wordt toch voorkomen dat mensen verdwalen door de efficiënte logistiek en heldere bewegwijzering. Ook waardeerde de jury de toepassingsvorm voor binnenklimaat (betonkernactivering maar ook de mogelijkheid voor de patiënt om gewoon een raam te openen).Van de Nederlandse inzendingen koos de jury Meander Medisch Centrum als het beste ziekenhuis.

Meer informatie over het ontwerp van Meander Medisch Centrum vind je op de projectsite.