Oplevering Meander Medisch Centrum

Gisteren was het zover! Na 3 jaar bouwen heeft Bouwcombinatie 2mc3 (Ballast Nedam en Heijmans) het Meander Medisch Centrum opgeleverd aan haar opdrachtgever.
Het resultaat is prachtig: een zowel bijzonder functioneel als sfeervol ziekenhuis van 100.000 m2, waarin de focus ligt op het welbevinden van de patiënt en bezoekers.
Als Atelier PRO zijn we vanaf eind 2005 druk geweest met het ontwerp en de uitwerking hiervan en hebben met de aannemer en de opdrachtgever vruchtbaar gewerkt aan dit mooie ziekenhuis.

’s Ochtends was er een feestelijk taartmoment met het Projectbureau Nieuwbouw, de aannemers, onderaannemers en adviseurs. Bouwdirecteur Edwin Smits bedankte alle betrokkenen voor hun onmisbare bijdrage aan dit fantastische gebouw. Het aanhalen van vele tinten grijs in combinatie met zijn gouden bouwdirecteursschoenen vatten kleurrijk de discussies samen die in de afgelopen jaren nogal eens werden gevoerd.

In de middag vond het officiële opleveringsmoment plaats. Namens de Raad van Bestuur van het Meander Medisch Centrum nam Cees Meijers de sleutel in ontvangst van Rolf Abbringh, directeur Heijmans Utiliteit, en Arthur de Backker, directeur Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten, namens de bouwcombinatie 2mcC3.
Architect Hans van Beek van atelier PRO ontving niets dan lovende woorden voor het ontwerp en voor de aanstekelijke energie die hij heeft gestoken om dit  eindresultaat mogelijk te maken.

De komende maanden worden de puntjes verder op de i gezet, het ziekenhuis verder ingericht en wordt het buitengebied afgerond.
23 december worden de patiënten overgebracht vanuit de huidige locaties Lichtenberg en Elisabeth. Vanaf dat moment wordt het nieuwe Meander Medisch Centrum volop in gebruik genomen.

Artikel in RTV Utrecht, plus video rechtsboven.
medicalfacts.nl
nijkerk.nieuws.nl