Weer helemaal fris!

Letterlijk en figuurlijk weer helemaal fris. Begin 2012 zijn we begonnen met het ontwerp voor de renovatie van het Metis Montessori Lyceum aan het Oosterpark in Amsterdam.

Bij het eerste bezoek was al snel duidelijk dat er iets moest gaan gebeuren. We kregen de deur bijna niet open, zo dik was de lucht. En als je dan binnen was werd je getrakteerd op de nagalm van een kathedraal wat in combinatie met enthousiaste Amsterdamse middelbare scholieren tot een geweldige kakofonie leidde. In de lokalen was de maximale spraakonverstaanbaarheid bereikt. En dat alles in combinatie met treurige kleuren en sleets schilderwerk en een gebrek aan zicht en ruimtelijkheid. Hier en daar wat sporen van wat ooit een heel fraaie school moet zijn geweest.

In anderhalf jaar tijd is dat allemaal weer goed gekomen. Frisse scholen klasse B is bereikt, waarbij de kanalen ook nog eens zeer subtiel weggewerkt zijn in dubbele wanden en achter akoestische plafonds. Frisse kleuren, fris meubilair en met veel zicht en doorzicht. En ja, tijdens de lokaalwisselingen is er natuurlijk nog oorverdovend puber gekwetter, maar daarbuiten heerst er rust en concentratie. Dit is bereikt door toepassing van nieuwe gangplafonds en geluidsabsorberende panelen met portretten van wereldburgers. Nu kunnen wij als architect tevreden zijn maar belangrijker nog; wij spraken tevreden en trotse gebruikers! 

CML oosterpark nieuw interieur

Lees meer over deze frisse renovatie.