Gemeentehuis Zeist opent haar deuren

De gemeente Zeist heeft afgelopen week haar vernieuwde gemeentehuis officieel geopend voor publiek. Het gebouw was al een tijdje 'af' maar nu mochten alle Zeistenaren deelnemen en bijdragen aan een week vol activiteiten. Het gemeentehuis als openbare danszaal, gezellig restaurant, kunstatelier en speellocatie.

Burgemeester Koos Janssen blikt terug:

'De week was een groot feest en liet zien wat dit gemeentehuis wil zijn: een plek van ontmoetingen tussen inwoners, medewerkers, ondernemers en bestuurders. Een plek waar nieuwe verbindingen worden gelegd en mooie plannen en oplossingen ontstaan. Iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze openingsweek: bijzonder hartelijk dank! Het werd daardoor een hartverwarmende week vol activiteiten en ontmoetingen. Enkele duizenden bezoekers hebben genoten van het talent van de Zeister samenleving en de gemeentelijke organisatie!'


De ontwerpende en uitvoerende partijen gaven presentaties over de ontstaansgeschiedenis en hebben geïnteresseerde burgers door het gebouw geleid. Naast atelier PRO waren ook de architecten van RAU, landschapsarchitecten Vollmer & Partners aannemer/projectontwikkelaar KondorWessels en projectmanager Olco van de partij.

In het vernieuwde gemeentehuis komen vier generaties gemeentehuizen samen onder een dak. De uitbreiding van architectenbureau RAU verbindt het oorspronkelijke gemeentehuis aan de 1e Dorpsstraat uit 1878, het oude raadhuis uit 1908 en het Lengkeekgebouw uit 1984. RAU heeft de buitenkant van het nieuwe gedeelte zodanig vormgegeven dat het een decor vormt voor het monumentale raadhuis. Atelier PRO ontwierp de vernieuwbouw van bestaande delen en het inrichtingsplan voor het hele vernieuwde gemeentehuis.


Begin maart zullen de ontwerpers RAU en atelier PRO een persmiddag in het gebouw organiseren. Dan zullen uitgebreide informatie en meer foto’s gepubliceerd worden. Voor meer informatie over de persmiddag kunt u contact opnemen met pr@atelierpro.nl