Rondleiding atelier PRO 19 maart 2014: Wat doet een architect?

Vandaag en morgen leiden we twee groepen van de Archipelschool in Den Haag rond over ons kantoor. De Archipelschool ligt bij atelier PRO om de hoek, en dan is het natuurlijk erg leuk als je een architectenbureau in de achtertuin hebt liggen. 

De jaarlijkse 'project week' van groep 5 en 6 heeft dit jaar als thema 'Architectuur'. De leerlingen hebben enkele uitjes naar verschillende gebouwen, ze leren schetsen, maquettes maken, presenteren en: hebben een bezoek aan een architectenbureau.

Nu is atelier PRO misschien niet het meest standaard voorbeeld van een architectenbureau, met de tuin, twee vijvers (eenden!), een schildersatelier en een heuse 'rotonde'. En oja, een piano en pingpong tafel. 'Wordt hier wel gewerkt?' Maar toch: de gebruikelijke maquettes, doorsneden en geveltekeningen zijn ook aan bod gekomen.

Naast de rondleiding hebben we ook een opdracht uitgevoerd: teken een plattegrond en doorsnede van een sinaasappel. Tja. Dan wordt het pijnlijk duidelijk wie er thuis nooit hoeft mee te helpen in de keuken. 'Sinaasappels? Die lust ik niet. Dus dan hoef ik het toch ook niet te schetsen?'

sinaasappel plattegrond

Voor de enthousiastelingen die (wel) de smaak te pakken hebben: 

Op zaterdag 24 mei 2014 bouwen 300 kinderen van 7 tot en met 12 jaar in Rotterdam gratis en onder begeleiding van architecten aan hun eigen droomhuis, kasteel of ander fantasiebouwwerk, geïnspireerd op het thema van de dag: Archikidz in space! Bouw je eigen ruimtestation.

 'Tot over een jaar of 15, dan kom ik hier ook werken ... '.

sinaasappel doorsnede