De stad is vuil: ontwerp een Clean Air School!

Alex Letteboer publiceerde een artikel met deze titel op '_Overruimte', de corporate blog van Heijmans. Met het ontwerp onderzoek Clean Air Schools wil atelier PRO de urgentie van het luchtkwaliteitsprobleem agenderen en ruimtelijke oplossingen aanbieden. 

Omdat het steden niet lukt de luchtkwaliteit op peil te krijgen, moeten we gaan nadenken over het vormgeven van gebouwen die zelf de luchtveiligheid regelen. Kortom: De stad is vuil, ontwerp een Clean Air School

In hoogstedelijke gebieden is nog steeds vraag naar nieuwe, goede scholen. Deze scholen worden vaak gepland op de nog beschikbare locaties in steden nabij ringwegen. Wat betreft luchtkwaliteit zijn dat de slechtste plekken. In het ontwerp-onderzoek van atelier PRO bekijken we in een integraal ontwerpteam de mogelijkheden die wij met het gebouw hebben om zowel in interieur als exterieur de luchtkwaliteit te verbeteren. We onderzoeken daarbij de mogelijke effecten die ruimtelijke ingrepen of interventies kunnen hebben op de kwaliteit van buitenlucht.
 
We nodigen idereen uit om te reageren en aandacht te geven aan dit onderzoek. Bijvoorbeeld door een reactie te schrijven onder het artikel op '_Overruimte'. Deze website dient als online platform voor zowel eigen medewerkers van Heijmans als externe professionals om hun mening, kennis en ideeën te delen over alles binnen de ruimtelijke ordening. Eerder schreef Ernstjan Cornelis (directeur uitvoering en financien van atelier PRO) op _Overruimte een artikel over het recentelijk opgeleverde Meander Medisch Centrum. 

 

Lees en reageer hier op de blog van Alex Letteboer op _Overruimte