24 mei: Onderwijspark Ezinge open op Dag van de Bouw

Het Onderwijspark Ezinge nadert zijn voltooiing. De bouw van het grote project in Meppel is een sterk staaltje van goed afstemmen en goed organiseren gebleken. Ook dát is werken in de bouw.

Om een goed beeld te geven van wat werken in de bouw allemaal kan inhouden, organiseert Bouwend Nederland elk jaar de Dag van de Bouw. Op die dag zijn overal in Nederland bouwprojecten te bezichtigen die normaal voor het publiek gesloten zijn.

De Dag van de Bouw is dit jaar op zaterdag 24 mei. Op deze dag zijn allerlei grote bouwprojecten toegankelijk. Ook het Onderwijspark Ezinge. Iedereen is daar tussen 10.00 en 16.00 van harte welkom, om de scholen te bekijken. En om te zien hoe mooi het is om in de bouw te werken!

zaterdag 24 mei | van 10.00 tot 16.00 uur | denk aan goed schoeiselHet onderwijspark omvat zo'n 22.400 m2 onderwijsruimte voor Stad & Esch, Drenthe College en de Ambelt. Daarnaast een sportcomplex van 7.600 m2, onderverdeeld in een wedstrijdhal, een sporthal en een oefenhal. Alle gebouwen, inclusief de sportaccommodatie, zijn open en overal staan mensen voor u klaar om uitleg te geven.

Natuurlijk zijn wij er ook om een toelichting te geven op het architectonisch ontwerp. In de theaterzaal vertelt Dorte Kristensen, architect en directeur bij atelier PRO, over het gebouw (11:15u, 12:45u, 14:15u). Ook is er een toelichting van het kunstenaarsduo Driessen + van Deijne over het kunstwerk dat straks zal pronken aan de gevels van het Hart van Ezinge.


Iedereen is van harte welkom. Houd er wel rekening mee dat de liften nog niet in gebruik zijn en dat het terrein misschien nog niet overal even goed is geëgaliseerd.

U kunt de locatie gratis bezoeken.
Open van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Adres: Ambachtsweg, Meppel in Drenthe.


Lees meer informatie over de Dag van de Bouw op de website van het Onderwijspark Ezinge: www.onderwijsparkezinge.nl

 

Mocht je niet kunnen komen op 24 mei, dan zijn hier wat filmpjes en foto's van de bouw die een impressie geven van wat er in Meppel gaat komen.


De bouwfoto's in de collages bij deze blogpost zijn gemaakt door Bert Kiers, Stad & Esch. Zie deze Flickr pagina voor een complete verzameling. 

Klik hier voor de project informatie Onderwijspark Ezinge.