Donatie voor Slachtofferfonds én hoogste punt International Crime Court

Maar liefst € 75.000,-. Dat is de hoogte van de donatie aan het Slachtofferfonds, van alle bouwpartners van het International Crime Court in Den Haag. De donatie is gedaan ter gelegenheid van International Criminal Justice Day op donderdag 27 juli 2014. Bouwcombinatie Courtys nam het initiatief om samen met haar partners, waaronder atelier PRO, de donatie te doen. Het is de grootste donatie ooit vanuit het bedrijfsleven aan het fonds.

Hoogste punt
Atelier Pro voert het kwaliteitsmanagement voor dit prestigieuze project, namens Courtys, combinatie Visser&Smit Bouw en Boele vanEesteren. Het project vordert gestaag en gisteren kon het hoogste punt gevierd worden.

Complex Programma van Eisen
Bij het International Crime Court komen omvangrijke internationale (oorlogs-)misdaden voor de rechter. Voor de huisvesting van deze organisatie geldt een complex programma van eisen, met de strengste veiligheidsmaatregelen. Het gebouw huisvest 1200 werkplekken en drie rechtszalen. Daarnaast worden er gerealiseerd:

  • een conferentiecentrum
  • een restaurant
  • een bibliotheek over internationaal strafrecht
  • wachtruimten voor getuigen
  • een perscentrum
  • magazijn en opslag

Verder komt er een overdekte fietsenstalling van 425 plaatsen en een verspreid wagenpark van 511 plaatsen voor staf/bezoekers. De terreininrichting behelst 70.000 m2.

NEC 3
Bijzonder is dat het werk wordt uitgevoerd op basis van NEC 3 (Engineering & Construction). Transparantie, samenwerking en kansen-/risicodeling staan hierin centraal, net als het gezamenlijk streven naar een optimale 'value for money'.

Zie ook de facebookpagina van het project.