Dorte Kristensen keynote speaker op conferentie ‘Cities and Territories Tomorrow; Tools for Positive Change’

Dorte Kristensen van atelier PRO is 9 september 2015 keynote speaker op de conferentie ‘Cities and Territories Tomorrow; Tools for Positive Change’ in St Petersburg.

Stedebouwkundige - en gebiedsontwikkelingsexperts
De conferentie is het initiatief van het Moscow Urban Platform. Doel van het platform is om de internationale discussie te bevorderen tussen vooraanstaande experts op het gebied van stedebouw en gebiedsontwikkeling. Aan bod komen kansen en uitdagingen die een bepalende invloed hebben op grote steden en op de ontwikkeling van wereldsteden. Naast de economische en bestuurlijke context gaan de discussies ook in op perspectief van de individuele stedeling.

Visie op onderwijsruimte
De reeks discussies vinden plaats in verschillende grote steden in Rusland. In St. Petersburg zal Dorte Kristensen een presentatie geven in het kader van het onderwerp ‘Schools and Kindergartens: How to Modernize the Social Infrastructure’. Aanleiding voor het Moscow Urban Platform om Dorte Kristensen uit te nodigen is de visie die atelier PRO heeft ontwikkeld op de vormgeving van onderwijsruimtes. Atelier PRO heeft het ontwerp ontwikkeld van het prestigieuze Letovo International School, in zuidwest Moskou. De conferentie is een uitgelezen platform voor de architect om mee te praten over de betekenis van een schoolontwerp op de sociale infrastructuur