Cultuurhuis de Klinker klantbeleving

Cultuurhuis De Klinker in Winschoten is sinds maart 2015 operationeel. Tot aan de zomervakantie brachten ruim 60.000 mensen een bezoek aan het nieuwe culturele centrum van Winschoten. Directeur Leo Hegge werd overspoeld met reacties van het publiek, dat niet alleen een markant gebouw ziet maar ook de impact ervan beleeft.


Leo Hegge spreekt namens hemzelf, de medewerkers, het publiek en overige eindgebruikers. :

“Het cultuurhuis past ons als een maatkostuum. Elke dag wanen we ons ergens in een grote stad in het hart van Nederland en dus helemaal niet in Noordoost Groningen in een krimpgebied. Nee, eerder in een stad als Amersfoort of Arnhem om maar wat te noemen. Het gebouw past overigens alle gebruikers naadloos. Medewerkers van het theater, de muziekschool, de bibliotheek of de lokale omroep; iedereen is enthousiast om te mogen werken in een prachtig gebouw met stadse allure. Ook de bezoekers zijn enthousiast en vinden dat het nieuwe cultuurhuis hun gemeente een enorme boost heeft gegeven. De uitstraling van het gebouw maakt de inwoners weer trots op hun gemeente. Opmerkingen als; we tellen weer mee in de regio of van gelijke strekking horen we nog bijna dagelijks. De openheid en laagdrempeligheid van het gebouw draagt er aan bij dat mensen zich er thuis voelen, er hun plekkie zoeken of er gewoon doorheen wandelen, alles rustig bekijken en zich niet bespied voelen. Zelf ga ik daardoor elke dag met veel plezier aan het werk.

Ook verenigingen en bedrijven voelden zich er al snel thuis waardoor we veel meer culturele en commerciële boekingen hebben dan vooraf voorzien. En ook de winkeliers en horecaondernemers in de directe omgeving zijn enthousiast want zij hebben hun omzet zien toenemen. Samen met de aanleg van de bestrating en de groenvoorzieningen is er weer sprake van een Oldambtplein met allure. En natuurlijk hebben we ook al de nodige kijkers gehad van andere podia en cultuurhuizen uit de regio maar bijvoorbeeld ook uit Houten. Rondleidingen zijn dan ook bijna aan de orde van de dag. Voor scholen, ouderenbonden, bedrijven, verenigingen, colleges van B&W en vele anderen.

Zelf ben ik natuurlijk de trotse directeur die er veel genoegen in schept bezoekers rond te leiden en te wijzen op de mogelijkheden. Dat geldt trouwens ook voor de artiesten en hun technici die zonder uitzondering bijzonder in hun nopjes zijn met de theater technische voorzieningen, de zaal, de verlichting en het podium. In meerder gevallen heeft dat al geleid dat lange toegiften van o.a. Herman van Veen, Frans Bauer en de Drie J’s.

- juli 2015-

 

Namens opdrachtgever gemeente Oldambt spreekt burgemeester Pieter Smit:

“Ik ben er trots op dat de architect een vooruitstrevend ontwerp heeft kunnen realiseren. Het past bij ons als gemeente en in de omgeving. Het is net alsof het er altijd al stond”.

- augustus 2015-

Lees meer over Cultuurhuis De klinker op de projectpagina