Viering 100 jaar Edith Stein College in nieuw schoolgebouw

Op 13 oktober vierde het Haagse Edith Stein College zijn 100-jarig bestaan. Dat vierden de scholieren, het bestuur en hun gasten met veel elan. De scholieren trotseerden de kou met een eeuwduik op Scheveningen. Een groep scholieren en docenten voerden een cabaret op.  Uiteraard hoorden een  vossenjacht en een schoolfeest ook tot het programma. Het officiële deel bestond uit de opening van het nieuw verbouwde en uitgebreide schoolgebouw. Onder veel belangstelling werd de opening verricht door Haagse onderwijswethouder Van Engelshoven.   


Kenmerkend aan het vernieuwde schoolgebouw is dat er meer oude elementen bewaard zijn dan oorspronkelijk bedoeld was. Ook heeft het gebouw  een poort gekregen, waardoor fietsers, makkelijker dan voorheen, toegang hebben tot een weidse buitenruimte aan de achterzijde waar veel plaats is voor sport. De binnenruimtes zijn is groots en licht opgezet met ook buiten de klaslokalen veel plaats om bij elkaar of alleen te zitten.   


Hergebruikt


Hoofd van de school John Swildens  is onder de indruk van zijn vernieuwde onderkomen :
"“Het betrekken van het nieuwe gebouw in augustus was echt een feest. Eindelijk na al die jaren van ploeteren in een oud ongeschikt gebouw, na die 1 ½ jaar in de tijdelijke huisvesting, hebben we ons eigen nieuwe gebouw. En wat een prachtig licht en ruim gebouw is het geworden. Dat daarbij een karakteristiek deel van het oude gebouw ‘hergebruikt’ is, maakt het tot een adembenemend geheel.

De leerlingen liepen aanvankelijk sprakeloos rond. Vol ontzag voor wat voortaan hun nieuwe leeromgeving is. Blij met alle ruimtes die voor hen bestemd zijn: de trappen, de ‘hangplekken’, de kantine, de aula … En ook voor de medewerkers is het gebouw een verademing. Het heeft alles wat we ons hadden gewenst: lichte, rustige lokalen, een leerplein op elke afdeling, de gymlessen in de school zelf in de sporthal die verzonken ligt in de kelder van gebouw. De kunstlokalen in ‘de serre’ van het intact gelaten oude deel van het gebouw, mooie lichte hoek van de school waar de Biologie-, Natuurkunde- en Scheikundelokalen zijn. En niet te vergeten de kleurige medewerkersruimte.

Hier kunnen we wel even vooruit!”

 

Lees meer over de vernieuwbouw van het Edith Stein College op projectpagina