Meer internationale prijzen voor Meander ontwerp

We zijn heel blij met de twee internationale design prijzen die atelier PRO november 2015 heeft gewonnen met het ontwerp van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Het gaat om de volgende awards:

- Healthcare Design Award 2015 van de SBID, de Society for British and International design
- Healthcare Environment Award 2015 in de categorie Acute Care


SBID Healthcare Design Award 2015 
De Society for British and International Design (SBID) is de officiële accreditatieorganisatie van de Britse interieurdesign industrie. De SBID promoot en vertegenwoordigt de belangen van design professionals op Europees en wereldniveau. Sinds 2011 worden de SBID International Design Awards uitgereikt om de waarde te erkennen die bijzonder design aan het leven toevoegt.

Het Meander interieurontwerp werd als winnend ontwerp gekozen in de categorie gezondheidszorg. De jury roemde het ontwerp vanwege de manier waarop de patiënt centraal is gesteld. Binnen het 100.000 vierkante meter omvattende ziekenhuis is een 'healing environment’ gecreeërd die gericht is op het welzijn van patiënten, medewerkers en bezoekers.

 

Healthcare Environment Award 2015
De Healthcare Environment Award is een initiatief van Contract Magazine en het Amerikaanse Center for Health Design. De prijs erkent innovatieve interieurontwerpen in de zorgsector. Atelier PRO werd met het ontwerp van Meander winnaar in de categorie Acute Care. De uitreiking van de Healthcare Environment awards vond op 16 november plaats tijdens de 3-daagse Healthcare Design Conference in Washington.

Lees het artikel in de Contract Magazine special Innovations in Healthcare Design and Delivery (oktober 2015 p. 92)

Reeds in 2014 won atelier PRO architekten met het ontwerp van Meander Medisch Centrum de prestigieuze World Architecture News (WAN) Healthcare Award in de Built categorie.
Lees meer over Meander Medisch Centrum op de projectsite.