Publicatie interieurontwerp WTC in Goods2

Wat doe je met onverhuurbare ruimtes die leeg staan? Wachten tot dat er toch een huurder komt, of in de tussentijd investeren in een nieuwe look? 
In 2014 kwam een opdrachtgever naar ons toe met deze vraag. Het was in een tijd waarin een tien jaar oude kantoorbehuizing er gedateerd uit ging zien. Niet bevorderlijk voor de verhuurbaarheid. Hoe maak je het aantrekkelijk voor potentiële huurders? Hoe zorg je ervoor dat zij de kwaliteiten van de ruimte weer zien?

Wij hebben toen een bestaande kantoorverdieping getransformeerd naar een modelverdieping voor een hedendaagse werkomgeving. Weg met de lange- gangen-met –kamertjes. Weg met de oude afwerkingen. 


Voor een interieurontwerper is dit een mooie uitdaging. Een bouwkundige vernieuwing van de complete verdieping. Dat betekent ook sloop en afvoeren van oude indeling en afwerking. En daarna opnieuw inrichten, compleet tot op het kleinste accessoire. 

Het resultaat was dat de klant aan iedereen zijn voorheen grauwe en verlaten verdieping wilde laten zien. En plek waar eerder niemand werd rondgeleid was nu een nieuwe event-space geworden. Een ruimte waar ontmoetingen plaats vonden. Het heeft zelfs gediend als decor voor een reclame campagne. 

Ik geloof er heilig in dat een fris en nieuw interieur helpt om de potentie van een ruimte beter te laten functioneren. En uiteraard zoeken we daarbij zo veel mogelijk duurzaam meubilair. Verantwoorde producten die met aandacht voor het milieu zijn geproduceerd.

Enkele mooie ontwerpen vonden we bij De Vorm. We hebben twee type zitmeubelen uit de LJ serie toegepast. Deze stoelen zijn ontworpen door Laurens van Wieringen. De LJ 1 stoel en de LJ3 kruk waren perfect voor het beoogde interieur van de vernieuwde werkomgeving. Inmiddels staan ze parmantig in het interieur van het WTC The Hague op de modelverdieping.  

Een product van een Nederlandse ontwerper, Nederlandse producent en materiaal van eigen bodem. Nou ja, het materiaal bestaat uit gerecycled afval, het vilt is gemaakt van petflessen om precies te zijn, UV-bestendig en zeer duurzaam. Ik vind het in ieder geval een geweldig product.

Maar hoe fijn is het dat de LJ serie opgenomen is in de kersverse 2016 editie van Goods 2, dé internationale uitgave van Frame Publishers voor toonaangevende interieur producten. En dan staan de twee LJ producten ook nog eens op de foto van óns interieurontwerp van het WTC in Den Haag! Tja, dan ben ik als interieurontwerper gelukkig hoor.

Kijk voor meer informatie over ons interieurproject WTC The Hague op de projectsite.

De publicatie Goods 2 is te bestellen bij Frame Publishers. En kijk op de website van De Vorm voor meer informatie over de LJ series.  

Thijs Klinkhamer