Preview: Feestelijke opening stadhuis Deventer

Het nieuwe Deventer stadhuis aan het Grote Kerkhof is klaar. Hierbij alvast een kleine preview. Gemeentebestuur en ambtenaren hebben vanaf januari dit jaar een gezamenlijke plek in het hart van de historische binnenstad. In een gebouw dat gezien mag worden. 

Het schitterende ontwerp voor het nieuwe Stadskantoor is van Neutelings Riedijk Architecten en atelier PRO tekende voor het interieurontwerp. Onze opdracht omvatte daarnaast ook de renovatie, restauratie en verduurzaming van bestaande rijksmonumenten.    

De gemeente heeft nu alle gemeentelijke diensten op een centrale plek in de stad gehuisvest. De gemeenteraad en Burgemeester en Wethouders zetelen in het historische stadhuis en de aangrenzende monumentale bebouwing. De nieuwbouw biedt plaats aan de gemeentelijke diensten. 

 

Het Deventer stadhuis opent in de 2e week van april officieel zijn deuren en bereid zich voor op een grote interesse van zowel inwoners als architectuur liefhebbers.   

Wilt u als individu het stadhuis bekijken, kom dan naar de open dagen op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 april. In dit weekend zijn er interessante lezingen over het nieuwbouwproject. Onder meer over de architectuur, duurzaamheid en het unieke kunstproject Deventer Raamwerk. Op de website van de gemeente Deventer staat een programma voor het openingsweekend.

 

Later volgt een persbericht over dit project met meer beeldmateriaal. Foto's bij dit artikel zijn van Ronald Smits, met dank aan Baars en Bloemhoff

Meer weten over het interieur ontwerp? Lees de projectpagina op onze website. Of klik hier voor het uitgebreide projectverslag van Architectenweb.