Opening Deventer Stadhuis

Morgen opent het nieuwe Stadhuiskwartier Deventer voor het publiek. Het gebouw was al weer n tijdje in gebruik, maar nu is het dan echt feest.

Het is een indrukwekkend gebouw geworden, alle lof aan Neutelings Riedijk Architects. Zelf zijn we ook wel erg trots op het interieur.

De nieuwbouw met Het Nieuwe Wachten is ook werkelijk geworden zoals we bedacht hadden. De gemeente verkort door een efficiëntere manier van werken het wachten voor bezoekers. Niettemin is het wachten allerminst vervelend ... in zo'n mooie publiek stedelijk interieur.

De oude bestaande monumentale panden van het Oude Stadhuis hebben een heerlijk fris modern jasje gekregen. Op de bovenste foto zie je de trouwzaal met op de vloer een nieuwe invulling van het ontwerp van het Deventer tapijt 'Mei' uit 1924.

De Lounge is het restaurant waar medewerkers en bezoekers niet alleen kunnen eten maar ook werken. Met fantastisch uitzicht op de Grote of Lebuïnuskerk op de Grote Kerkhof, door de vingerafdrukken heen van het Deventer Raamwerk van kunstenares Loes ten Anscher

Later komen nog meer foto's van Eva Bloem fotografie.

Wij zijn trots.