4 juni Dag van de Architectuur

Op de Haagse Dag van de Architectuur kun je binnenkijken in bijzondere gebouwen. Atelier PRO zal rondleidingen geven aan bezoekers van twee projecten die ze heeft ontworpen.
Het hernieuwde World Trade Center The Hague en Brede Buurtschool Plus O3 in de Rivierenbuurt. 

 

Hernieuwde WTC The Hague

  • 11.30, 13.00, 14.00, 14.30 en 15.00 uur starten rondleidingen (aanmelden kan op locatie)
  • Rondleiding duurt 30 minuten
  • Maximaal 20 personen per rondleiding
  • Adres: Prinses Beatrixlaan 582 Den Haag
  • OV: Tram 3, halte Beatrixkwartier

Op de Dag van de Architectuur heb je als bezoeker een primeur want het vernieuwde WTC The Hague is dan nagenoeg gereed. Den Haag heeft sinds 2012 een World Trade Center in het gebouw de Prinsenhof in het Beatrixkwartier. Dit WTC The Hague combineert werken, wonen en vrijetijdsbesteding. Die functies kwamen een tijd lang niet goed tot hun recht. Ondanks de toplocatie had deze ankerplaats voor bedrijvigheid nog niet voldoende aantrekkingskracht. De veelzijdige kwaliteiten van het WTC moesten uitnodigender gemaakt worden en de beleving van de publieke ruimte verbeterd. Kom langs om te zien hoe het WTC er na de ingrijpende metamorfose uitziet.

 

Brede Buurtschool O3 in de Haagse Rivierenbuurt

  • 11.00 – 16.00 uur start rondleiding elk half uur
  • Rondleiding duurt 30 minuten
  • Maximaal 15 personen per rondleiding
  • Adres: Zaanstraat 25 Den Haag
  • OV: Tram 1, 5, 9, 15, 16 en 17 halte Weteringsplein

Brede Buurtschool Plus O3 is niet alleen een school, maar vormt het nieuwe hart van de Rivierenbuurt. De Rivierenbuurt kreeg met deze voorziening eindelijk een cultureel hart. Het gebouw is de buurtbasis voor Basisschool Jan van Nassau (SCOH), DAK  kindercentrum, welzijnsorganisatie Zebra en andere partners zoals een gezondheidsinstelling (huisartsenpost), sportverenigingen en wijkorganisatie en ontworpen door atelier PRO. Er is veel aandacht voor beweging en sociaal contact in  het gebouw. Iedereen kan hier in de vrije tijd sporten, ouderen kunnen gebruik maken van voorzieningen en hier eten. Op de Dag van de Architectuur bent u welkom voor een rondleiding door dit verrassende gebouw.

 

Dus wil je de bijzonderste gebouwen van Den Haag eens goed van binnen bekijken? Op zaterdag 4 juni geven gidsen rondleidingen door nieuwe en vernieuwde gebouwen die de rest van het jaar beperkt toegankelijk zijn. Zij vertellen je over de architectuur, de geschiedenis en wat er zoal gebeurt in het gebouw.

 

Kijk voor het volledige programma op de site van de Dag van de Architectuur 

Tot 4 juni!