Zeg ken jij de Mosselbank?

De Mosselbank is bedacht op de grens van Scheveningen, waar ons bureau is gevestigd. Maar hij staat ergens waar nog echte mosselmannen zijn: Zeeland! 

Een stap verder 
De plaatsing van deze wachtelementen vormt met de overige inrichting een nieuwe stap in de vordering van fase 1 van de revitalisatie van het vernieuwde Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen. Op maandag 15 augustus kon daarmee het nieuwe entreegebouw in gebruik worden genomen.

Zeeuws karakter 
Atelier PRO maakte voor de architectuur en het interieur het ontwerp. De ruimtelijkheid, de afwerking en inrichting van het nieuwe atrium maken het wachten, in vaak spanningsvolle omstandigheden, minder onaangenaam. Deze loungeruimte is licht, het uitzicht is groen en je kunt plaats nemen op de opvallende zitmeubels, de mosselbanken. Kan het Zeeuwser? Dit sterke regionale karakter is met de keuze van kleuren, materialen en vormen ook terug te vinden in het overige interieur. De losse inrichtingselementen zijn door atelier PRO ontworpen in samenwerking met projectinrichter Weststrate uit Middelburg. 

Nieuw entreegebouw 
Het nieuwe entreegebouw structureert de logistiek van het ziekenhuis enorm en geeft overzicht. Het bevordert daardoor de vindbaarheid en rust.

Met fase 1 krijgt ook het aanzicht van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis aan de noordzijde een volledig nieuw beeld. Het onoverzichtelijke en rommelige, bestrate entreegebied maakt plaats voor een rustige en groene hof, met rijruimte voor alleen noodzakelijk bezoekersverkeer naar de hoofdingang. 

Naar verwachting wordt eind van dit jaar fase 1 voltooid. Daarna begint fase 2, de renovatie van de zuidzijde en de aanleg van de nieuwe parkeerstrook. 

Lees meer over het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis, Vlissingen op de projectsite 

Menno Roefs, senior architect
Wessel Reinders, interieurarchitect.