Dorte Kristensen key note spreaker on New Cities Conference, Iaisi, Roemenië

Dorte Kristensen van atelier PRO is op dinsdag 18 oktober opnieuw keynote speaker 
op de internationale 'New Cities conference' in het Roemeense Iaisi. Het thema van de New Cities conferentie is cultureel erfgoed, architectuur voor onderwijs en zorg architectuur.

Op uitnodiging van de organisatie geeft Dorte haar visie over de rol van publieke gebouwen op de omgeving. Ook zal ze deelnemen in een forumdiscussie over architectuur van onderwijsruimten.

De New Cities conferentie is bestemd om architecten, gemeentebestuurders, antropologen en ondernemers te inspireren tot discussie over de inrichting van de publieke ruimte.

Het is niet de eerste keer dat Dorte gevraagd wordt voor een keynote op dit internationale platform. Op eerdere edities van dit evenement dit jaar en vorig jaar sprak ze ook over de ontwerpvisie van atelier PRO, op gebied van 'cure and care'. Dat werd door de organisatie en het publiek heel goed ontvangen en leidde tot levendige discussie. Niet alleen met vakgenoten maar ook professionals als bestuurders, productleveranciers, bouwers en academici.  

'New Cities' is onderdeel van een reeks thematische architectuur evenementen die jaarlijks georganiseerd worden door ABplus Events in Polen, Hongarije en Roemenie. Dit gebeurt in opdracht van en in samenwerking met de Poolse Associatie van Architecten (IARP), de Associatie van Hongaarse architecten(MÉK)en de Orde van Roemeense Architecten.