Stem op de De Klinker bibliotheek in Winschoten

De oplevering van een project betekent niet dat je er niet meer naar omkijkt. Althans, bij atelier PRO kijken we nog steeds om naar ‘onze’ gebouwen. Dat geldt beslist voor Cultuurcentrum de Klinker in Winschoten dat we ontwierpen. Jarenlang on top of mind bij de collega’s die daar mee bezig waren.

Eigenlijk willen we weten of het ontwerp zich bewijst, zoals we dat bedoelden. Voorop stond altijd dat het gebouw de eindgebruikers een positieve beleving van de ruimte moest geven, en dat het laagdrempelig moest zijn. Mensen er een beetje blij van werden. En niet eenmalig maar veelvuldig. 

Dus om op de hoogte te blijven volgen we de Klinker op de voet. Altijd benieuwd naar de customer experience, in dit geval die van de eindgebruiker. Hoe pakt dat uit, meervoudig gebruik? Hoe is die beleving?

Onze aandacht viel op een oproep in het Vakblad voor de openbare bibliotheek. De bibliotheek van Winschoten is genomineerd als een van de zeven beste bibliotheken in Nederland. Hoe fijn is het om te lezen dat de gebruikers van de bibliotheek de ruimte op verrassende manieren weten te gebruiken. En dat meervoudig gebruik synergie oplevert voor ook andere gebruikers van het gebouw de Klinker. Tja, dan ben je best een beetje trots!

Winnaar worden van ‘Beste bibliotheek van Nederland 2017’ wordt bepaald door een vakjury én door een publieksstemming. Als je wilt dat de bibliotheek in Winschoten wint, lees dan het artikel over de nominatie en stem voor de bibliotheek van Winschoten! Stemmen kan tot en met 28 februari. Ik stem in ieder geval!

Ga naar deze pagina om te stemmen!

Lees meer over het ontwerp van Cultuurcentrum de Klinker in Winschoten op de projectpagina.


Lisette Plouvier, senior architect