Architectuur Factorium vereeuwigd in bekroonde beeldtaal

Het gebouw van het Factorium Podiumkunsten in Tilburg, ontworpen door atelier PRO, wordt als pictogram opgenomen in een nieuwe beeldtaal, de TilburgsAns.

TilburgAns
Het lettertype TilburgsAns is een kunstproject waarin een digitaal portret gemaakt is van de stad Tilburg. De idee hierachter is mensen in en buiten de stad Tilburg te verbinden via letters en beeldtaal. Typograaf Sander Neijnens en illustrator Ivo van Leeuwen lieten zich bij de ontwikkeling hiervan inspireren door het karakter van de stad. En zo is een praktisch lettertype ontstaan dat zich laat omschrijven als rauw, humorvol, experimenteel, swingend, eigenzinnig en verrassend. Lees alles over dit kekke lettertype op TilburgsAns.nl

Factorium
Onderdeel van de beeldtaal zijn pictogrammen van plaatsen en gebouwen die beeldbepalend zijn voor de stad Tilburg. Daar zit ook het Factorium gebouw bij. Factorium Podiumkunsten is een instelling voor kunsteducatie. Het gebouw werd opgeleverd in 2011 en de vorm kenmerkt zich door twee vleugels en een 15 meter lange uitkraging boven de inrit van de parkeergarage. En dat zie je terug in het pictogram. Nog niet eerder is een van onze ontwerpen in een beeldtaal opgenomen. Dus we voelen ons zeer vereerd dat het Factorium via TilburgsAns vereeuwigd wordt!

Lees meer over het Factorium ontwerp op de projectpagina.

Pascale Leistra
Senior architect