Kloppend Hart Warmond genomineerd voor Rijnland Architectuurprijs 2017

Kloppend Hart in Warmond staat op de longlist voor de nominatie voor de Rijnland Architectuurprijs 2017. Kloppend Hart is de naam van een gecombineerde wijkvoorziening in Warmond bestaande uit drie scholen, een peuterspeelzaal, een trefpunt voor wijkvereniging en een bibliotheek. Atelier PRO architekten is blij met de nominatie. 

 

Over de prijs
De Rijnlandse Architectuur Prijs (RAP071) is een tweejaarlijkse prijs voor het beste gebouw uit de 071 regio. Het doel is het enthousiasmeren van een breed publiek voor het belang van architectuur en voor de kwaliteit van de gebouwde omgeving. Daarnaast vergroot de prijs de kennis over de totstandkoming en invloed van ruimtelijk ontwerp en de beweegredenen van ontwerpers. De (nominatie voor de) prijs is een blijk van waardering voor de ontwerpers en de prijs geeft de mogelijkheid aan publiek om haar stem te laten horen en mening te geven over haar omgeving.


Jury
De architectuurprijs kent zowel een juryprijs als een publieksprijs. De jury bepaalt de winnaar van de juryprijs en bestaat uit Hilde Blank (stadsbouwmeester Leiden, directeur AM Concepts & juryvoorzitter), Jurgen Herbschleb (Royal HaskoningDHV, winnaar RAP2015), Thijs Asselbergs (Architectuurcentrale, TU Delft), Walter van Nieuwland (architect en secretaris Stichting Dorp, Staden Land) en Peter van Swieten (architect, RAP Leiden).

 

Publieksstemming vanaf 28 oktober
Het publiek kan stemmen via www.rapleiden.nl en bepaalt zo de winnaar van de publieksprijs. Met de bekendmaking van de shortlist op zaterdag 28 oktober start ook de stemperiode. 


Longlist
De 26 projecten op de longlist zijn opgeleverd tussen juni 2015 en augustus 2017 en afkomstig uit de tien aan de prijs deelnemende gemeenten: Leiderdorp, Noordwijk, Oegstgeest, Kaag en Braassem, Zoeterwoude, Teylingen (waar Warmond onder valt), Katwijk, Wassenaar, Voorschoten en Leiden.


Lees meer over het ontwerp op de Kloppend Hart projectpagina.