Kloppend Hart in Warmond shortlisted voor de RAP 2017

Kloppend Hart in Warmond, een ontwerp van atelier PRO, is nu kandidaat voor de voor de Rijnlandse Architectuurprijs 2017!

Jury 
Na een longlist van 29 projecten selecteerde de jury 10 projecten die in aanmerking komen voor de Rijnlandse Architectuurprijs 2017. De jury staat onder leiding van Hilde Blank, de stadsbouwmeester van Leiden. De jury kent een eigen prijs toe en het publiek kan een stem uitbrengen op zijn favoriete architectuurontwerp.

Kloppend Hart in Warmond (dat onder gemeente Teylingen valt) is een combinatie van het bestaande gerenoveerde sociaal cultureel centrum Het Trefpunt met nieuwbouw voor twee basisscholen, een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Het bestaande gebouw is meer open gemaakt en voor de scholen is een nieuw bijzonder bouwdeel toegevoegd.

Kralensnoer 
Karakteristiek is de golvende vorm van de gevel. De golvende vorm bestaat uit een 'kralensnoer' van klaslokalen, dat flexibel is. Krimp en groei van de scholen kan eenvoudig opgevangen worden door met de 'kralen' (lokalen) schuiven. De drie basisscholen kunnen ook eenvoudig op termijn tot twee scholen of één school samensmelten.

Publieksstemming 
Vind je net als wij ook dat dit ontwerp de Rijnlandse Architectuurprijs 2017 verdient? Breng dan direct je stem uit op deze pagina Stem op Kloppend Hart in Warmond