Haags transformatieproject Koningin Sophiestraat van kantoor naar woningen van start

Op 6 januari 2018 is de start gemaakt van de transformatie van een voormalig kantoorpand aan de Koningin Sophiestraat 120 in Den Haag. De transformatie tot woningen is ontworpen door atelier PRO architekten.

 

Van kantoor naar woningen
Villa Sophie bv, een ontwikkelcombinatie van Local Investment en Trebbe Wonen, transformeert het kantoorgebouw naar een woongebouw met 67 appartementen. De middeldure vrijesectorhuurappartementen worden turnkey afgenomen door Amvest. Amvest plaatst de woningen in het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund).  

Duurzaamheid
De appartementen met een gemiddeld oppervlak van 90 m2 worden voorzien van een buitenruimte en de mogelijkheid van een eigen parkeerplaats in de kelder van het gebouw. Duurzaamheid speelt een grote rol in de transformatie. Zo veel mogelijk materialen, zoals de bestaande geveldelen, worden hergebruikt. Na de verbouwing voldoet het gebouw aan de eisen van het energielabel A.


Wim Wensing, directeur Investment Management Amvest, noemt de woningen een mooie toevoeging aan de Haagse portefeuille van het Amvest Residential Core Fund. ‘Het complex ligt op een goede locatie in Bezuidenhout, een van de meest dynamische wijken van Den Haag. De combinatie van de locatie, het middeldure huursegment en de duurzaamheidsgedachte passen goed binnen de doelstellingen van het ARC Fund.’

Lees meer over het ontwerp op de projectpagina,