Atelier PRO geselecteerd voor Strabrecht College!

Vorige week is atelier PRO door Strabrecht College geselecteerd voor het ontwerp van de nieuwbouw van deze scholengemeenschap in Geldrop. De school telt 1300 leerlingen en is al jaren aan vervanging toe. Het nieuwe gebouw wordt geheel energieneutraal en er komt veel ruimte voor groen, licht en klimaat.


Personalised learning
De school heeft in onderwijsvisie een nieuwe weg ingeslagen en gekozen voor personalised learning. Het architectuur ontwerp voldoet aan de flexibele indelings-en gebruikseisen van de ruimte die voor deze vorm van onderwijs nodig is. Soms werken de leerlingen namelijk in duo’s, soms in kleine groepjes en ook vindt er klassikaal onderwijs plaats.


Atelier PRO heeft veel ervaring in het ontwerpen voor diverse onderwijsvisies en is verheugd om dit project op te pakken. Architecten Dorte Kristensen en Mira van Beek: “We vinden het belangrijk om architectuur en omgeving te koppelen. Strabrecht College is niet alleen een leeromgeving maar ook een leefomgeving waar leerlingen zich prettig moeten voelen. Dus volop ruimte voor sociale contacten en samenwerken, maar ook voor rust en geconcentreerd werken”.


Ontwerp
Er komen vier clusters met lokalen, studieruimtes en leerpleinen, die als huizen aan de centrale aula liggen. Door de aanleg van patio’s reikt het zonlicht tot diep in het gebouw en kan er buiten les plaatsvinden. De patio’s brengen schaalverfijning aan in de contour waardoor aansluiting ontstaat met de omgeving.
Door incidentele openingen in het omliggende groen wordt de school zichtbaar als een licht metselwerk gebouw op een groen gazon, met grote ramen bij de leerpleinen en de bijzondere vaklokalen.

Hoge duurzaamheidsambities
Op het gebied van energiegebruik en circulariteit zijn de ambities hoog. Met het oog op toekomstbestendigheid voorziet het ontwerp daarom in grote indelings- en gebruiksflexibiliteit.
Lees meer over het ontwerp op de projectpagina

 

Atelier PRO is superblij met deze mooie opgave!