De Appel stopt? Dat bepaalt u!

Theatergroep De Appel in Scheveningen heeft onlangs de Toneel Publieksprijs 2012 voor de geweldige theatermarathon Herakles ontvangen. Des te schrijnender is het dat De Appel vanaf 2013 geen subsidie meer krijgt van het landelijke Fonds Podiumkunsten. Toch wil De Appel overleven in een periode van drastische bezuinigingen. De Appel is een actie gestart ‘Duizend voor duizend’ om de komende vier jaren weer prachtige voorstellingen te kunnen produceren. Atelier PRO steunt deze actie.

Atelier PRO en De Appel zijn al vele jaren met elkaar verbonden. Eind jaren '70 heeft PRO de oude paardentramremise in Den Haag omgebouwd tot flexibel en sfeervol Appeltheater. Hierna volgden vele kleine en grotere verbouwingen. Zo is het ‘huis’ van Theatergroep De Appel gegroeid tot wat het nu is: toegankelijk en eigenzinnig, bekend en verassend. Een theater waarin het gezelschap naar eigen inzicht kan experimenteren. Recent ontwierp atelier PRO een aanpassing van de foyer/bar. De opening werd symbolisch gevierd door een ritje met de nieuwe lift door wethouder Marjolein de Jong.

Wilt u net als atelier PRO de actie van De Appel ondersteunen? Als 1.000 vrienden elk € 1.000,- doneren (minder of meer mag ook) dan kan Toneelgroep De Appel ook in de toekomst mooie voorstellingen blijven maken. Stort op rekeningnummer 3054014 t.n.v. Stichting Toneelgroep De Appel o.v.v. ‘gift Duizend voor duizend'.

Meer informatie 'Duizend voor duizend'