Presentatie 11 oktober 2012: De perfecte schooldag

De gemeente Eindhoven werkt samen met atelier PRO aan de vernieuwing van de VMBO-schoolgebouwen De Burgh en Aloysius de Roosten. Dat doen we vanzelfsprekend financieel verantwoord en duurzaam, maar vooral ook door schoolgebouwen te maken die perfect aansluiten bij de behoefte van leerlingen en leraren.

Wethouder Mary-Ann Schreurs, verantwoordelijk voor design en voor onderwijshuisvesting, heeft daarom samen met designer Marlies Bielderman een experience design pilot project opgezet, specifiek met de twee eerder genoemde scholen. Wij als architect hebben dit traject als een heel stimulerende en waardevolle 'experience' ondergaan en zien het als een bijna onmisbare aanvulling bij het opstellen van een Programma van Eisen.

Opdracht was de zoektocht naar de perfecte schooldag.
Wat maakt een schooldag een goede schooldag? Waar wordt de schoolervaring van leraren en leerlingen op het vmbo door beïnvloed? Hoe kan deze verbeterd worden? Hoe kunnen we bouwen aan de perfecte schooldag?

De eerste onderzoekende fase is achter de rug. Dat heeft interessante nieuwe inzichten opgeleverd. Zaken die opgenomen kunnen worden in programma’s van eisen voor architecten maar ook, niet onbelangrijk, zaken die meteen geïmplementeerd kunnen worden. En later ook breder toepassen op andere plaatsen. Maar eerst willen we die nieuwe inzichten graag met u delen!

De gemeente Eindhoven nodigt u daarom uit voor een inspirerende avond met presentatie, discussie en borrel op donderdag 11 oktober 2012, 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur.

Meer informatie en aanmelding (gratis) via de website van gemeente Eindhoven.
Wij hopen u dan en daar te zien!