BSA genomineerd voor Architectenweb Schoolgebouw van het jaar 2021

The British School of Amsterdam is een van de vier genomineerd voor Architectenweb Schoolgebouw van het jaar 2021. De projecten zijn beoordeeld op maatschappelijke relevantie, vakmanschap en vernieuwing.

 

Atelier PRO heeft in 2016, samen met Van Hoogevest Architecten en Buro Sant en Co, de opdracht gewonnen om ‘de functie van het gebouw waar iedereen uit wil om te draaien naar een school waar iedereen wil blijven’.

The British School of Amsterdam (BSA) koos ervoor om in een historische strafgevangenis in de buurt van het Vondelpark (Schinkelbuurt) te transformeren en haar drie verspreid liggende scholen (Early years, Juniors en Seniors) samen met maatschappelijke voorzieningen er in onder te brengen. 

Korte toelichting bij de nominaties: “De jury vindt het nieuwe thuis van The British School of Amsterdam een zorgvuldig gemaakt ensemble. In de knappe transformatie heeft het architectenbureau bouwdelen met eigen architectuurstijlen toegevoegd. De schaal is door de verschillende stijlen en volumes behapbaar; het geheel oogt niet heel log. De twee delen een eigen karakter hebben, terwijl er toch een eenheid is gecreëerd. Een gevangenisgebouw uit de late 19e eeuw, naar ontwerp van W.C.Metzelaar, is van een gebouw waar mensen alleen maar uit naar buiten wilden veranderd is een gebouw waar kinderen waarschijnlijk graag naar toe gaan”.


De winnaar wordt begin november 2021 bekend gemaakt.