Jan Schoonhoven en Enexis

Als wij ons ontwerp voor de nieuwe regiokantoren van Enexis voor Maastricht, Venlo en Zwolle presenteren, verwijzen we altijd naar de inspiratiebron voor de gevel; Jan Schoonhoven. We moesten even geduld hebben, maar nu kunnen we in het Stedelijk Museum in Amsterdam weer naar twee kunstwerken kijken van deze inspirerende kunstenaar. Met een binnenzakboekje en een low-budget-telefooncamera bereik je niet veel, maar toch vond ik het een bijzonder moment om vast te leggen...en de gelijkenis bevalt me wel.

Dat van die low-budget-camera is mijn eigen schuld. Ik heb inmiddels zo veel grappen over de iPhone gemaakt, dat ik er zelf geen meer kan kopen. Zo zag ik laatst de Trespa vertegenwoordiger met een iPhone en inderdaad; een iPhone bezitter is zijn telefoon nooit kwijt, omdat hij standaard aan de oplader zit! Maar terug naar de foto, om met een echte TU Delft opmerking af te sluiten: 'hij kan scherper'.