Mira van Beek spreker op het Duurzame & Gezonde Scholen congres

Op woensdag 9 november geeft Mira van Beek een lezing met het motto ‘Lucht, Licht, Zicht…Echt?’ op het Duurzame & Gezonde Scholen congres in Zwolle.

Het stapelen van eisen vanuit het Bouwbesluit en het PVE Frisse Scholen levert op papier een gezonde en prettige leeromgeving op, maar is dat in de praktijk ook zo?

Mira van Beek gaat tijdens haar lezing in op haar visie op een gezond binnenklimaat voor scholen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat ze de architectonische zoektocht zien naar een goede balans tussen lucht, licht en zicht. Ook gaat ze, in navolging van haar tweegesprek met bouwfysica adviseur ZRi en het daaropvolgende artikel over Slim Ontwerpen in de Schooldomein van oktober 2022, dieper in op de vraag “Kan het slimmer?”, en hoe je als opdrachtgevers het resultaat kan sturen door de juiste vragen aan de juiste adviseurs te stellen. Ze laat zien hoe je, door slim met de opgave om te gaan, tot een ontwerp kan komen dat praktisch, aangenaam maar ook duurzaam én mooi is - maar dat je daarbij wel open moet staan voor inventieve oplossingen, zoals bijvoorbeeld het integreren van groen in het ontwerp.

Voor meer info: www.duurzamegezondescholencongres.nl