Atelier PRO wint selectie Saffier, Den Haag

We zijn trots dat atelier PRO, samen met OASE stedenbouw en landschap en Zonneveld ingenieurs, eind 2022 de besloten selectie voor de uitbreiding van Huize Royal, een seniorencomplex en revalidatiecentrum in Den Haag van woonzorgorganisatie Saffier groep, heeft gewonnen.

Het bestaande complex ligt aan de groene Scheveningseweg, naast de monumentale H. Antonius Abtkerk. Omdat er een nieuwe programmering nodig is - met appartementen, woningen voor tijdelijke huisvesting én een openbare plint met kantoren, het revalidatiecentrum en wijkvoorzieningen - moet het woonzorgcentrum ingrijpend worden uitgebreid.

Ons uitgangspunt is daarbij om een 'gezonde gemeenschap’ te creëren. Het nieuwe centrum moet meer zijn dan alleen een woon- en revalidatiecomplex, maar een baken voor de buurt waar mensen zich welkom, prettig en veilig voelen, met respect voor de natuurlijke en historische omgeving.

Het team werkte daarom niet meteen toe naar een vast ontwerp, maar stelde in plaats daarvan een aantal verschillende strategieën voor. In de volgende fases gaan we in samenwerking met de opdrachtgever op zoek naar een ontwerp dat niet alleen ‘passend’ is voor hen, maar ook voor de gebruikers, de stad en de natuur.