O3 in nieuwste Inspiratiehandboek Schooldomein

“O3 is een centrum in en van de wijk, waar kinderen en buurtbewoners van jong tot oud elkaar ontmoeten, zich ontwikkelen en de wereld ontdekken”

Kindcentrum O3 is één van de geselecteerde projecten voor het Inspiratiehandboek ‘Kindcentra in  hun omgeving’ van Schooldomein, dat op 20 april 2023 is uitgekomen. Het project illustreert onze visie dat een basisschool meer kan zijn dan alleen een plek waar kinderen les krijgen, maar ook een belangrijke maatschappelijke rol vervult.

In O3 zijn naast de Jan van Nassauschool, een KDV, een peuterspeelzaal en een BSO ook welzijnsorganisaties als het CJG, een huisartsenpost, sportverenigingen en verschillende wijkorganisaties gevestigd. Kinderen leren en spelen hier, ouderen komen samen om te koken en te eten, ouders kunnen er cursussen volgen, buurtbewoners lopen binnen met vragen of gewoon voor een praatje. Zo hebben we een écht brede school gecreëerd, een ‘huiskamer’ voor de Haagse Rivierenbuurt. Deze voormalige Vogelaarwijk heeft hiermee een belangrijke impuls gekregen - iets wat samenviel met de ambities van de Gemeente Den Haag en woningbouwcorporatie Haag Wonen voor de wijk.

Lees hier het hele artikel

Met dank aan John Verhoeff, de schoolleider van de Jan van Nassauschool, voor de mooie quote.