WELL Platinum voor EDGE Stadium

Trots dat ons project EDGE Stadium de WELL Platinum certificering heeft verkregen, en daarmee laat zien dat het hergebruiken en verder verduurzamen van een – toentertijd al duurzaam – bestaand kantoorgebouw altijd de meest duurzame keuze is!

We vinden dat we als architect verantwoordelijkheid moeten nemen voor wat we ontwerpen. We moeten beter bouwen, met oog voor mensen, de aarde en de toekomst. Dat betekent dat we dus niet zomaar kiezen voor nieuwbouw, tenzij dat strikt noodzakelijk is. Ons werk gaat veel meer over hergebruik en verduurzaming van bestaande panden en materialen. Het vraagt ook om het ontwerpen van eigentijdse, gezonde en innovatieve omgevingen, met veel groen en fijne plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar verbindingen worden gelegd. Daarin hebben wij en opdrachtgever EDGE elkaar gevonden, en daarmee is ‘ons oude Forum-complex’ – wéér – klaar voor de toekomst.

Bij de certificering scoorde het gebouw vooral hoog op het gebied van buitenluchttoevoer, daglicht, achtergrondgeluidsniveau en thermostaatregeling, waardoor een comfortabele omgeving voor de gebruikers werd gecreëerd. Bovendien oogstte het gebouw lof voor de uitstekende toegankelijkheid, met fietsvoorzieningen, voetgangersvriendelijke straten en gemakkelijke bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

Graag feliciteren we EDGE, het team en iedereen die betrokken is geweest bij het bereiken van deze mijlpaal!

Lees hier meer over het project