Ruimte voor uitbreiding door flexibele opzet Meander Medisch Centrum

Nu de vraag naar zorg blijft toenemen, is het belangrijk om slimme zorggebouwen te ontwerpen: ziekenhuizen en medisch centra die flexibel zijn opgezet, daardoor makkelijk zijn uit te breiden en aan te passen - én daarmee toekomstbestendig.

Dat is hoe we in 2013 ons ontwerp voor het Meander Medisch Centrum in Amersfoort hebben ingestoken – en dat die opzet werkt blijkt wel uit het feit dat we de afgelopen jaren een nieuwe vleugel bij het bestaande ziekenhuis hebben ontworpen. De nieuwbouw heeft dezelfde kwaliteiten als het oorspronkelijke gebouw: een medisch complex waarin de mens centraal staat, met privacy voor de patiënten, goede wayfinding, uitzicht op het landschap en een flexibel en duurzaam ontwerp.

De nieuwe vleugel - die in eerste plaats diende als uitbreiding van de ‘Hotfloors’ van het Meander, de afdeling waar zich de intensieve zorg met de operatiekamers bevindt - huisvest onder meer de Coronary Care Unit voor intensieve hartzorg, een Oog-dagcentrum mét uitzicht en twee hybride operatiekamers, met een groot vloeroppervlak en een hangende C-boog voor Röntgenfotos, waarin een breed scala aan medische ingrepen kan worden uitgevoerd – twee OK’s van de toekomst.

Lees hier meer over de uitbreiding van het Meander Medisch Centrum