Hoogste punt Bosbadhal

In Emmeloord was het afgelopen donderdag tijd voor een feestje. Aannemer Draisma heeft  bij de bouw van de nieuwe Bosbadhal te Emmeloord het hoogste punt bereikt. De wethouder markeerde deze plek door het hijsen van een vlag naar de top. Vervolgens werd op de alcoholvrije bouwplaats een glaasje fris en sap gedronken door de aanwezigen.

De Bosbadhal moet eind december wind- en waterdicht zijn om tijdens de winter goed door te kunnen werken. De opening op 1 juli 2013 komt namelijk snel dichterbij. Vanaf dat moment zullen een aantal andere sporthallen in Emmeloord worden gesloopt, omdat alle binnensportactiviteiten in de nieuwbouw zullen gaan plaatsvinden. In totaal zijn er 4,5 zaaldelen in de nieuwe hal en 2,5 zaaldelen in de bestaande hal beschikbaar. De kleedkamers en toestellenbergingen van de bestaande hal worden volledig vernieuwd. Bijzonder aan het nieuwe complex is ook het turngedeelte, dat vernoemt zal gaan worden naar de uit Emmeloord afkomstige Celine van Gerner, vanwege haar prestaties tijdens de Olympische Spelen afgelopen zomer.

De nieuwe horecagelegenheid in de hal, met uitzicht op zowel de nieuwe als de bestaande hal en de twee tribunes, biedt gelegenheid na het sporten nog wat na te praten. De horecaruimte heeft diverse soorten verblijfsplekken binnen een grotere ruimte. Teamtafels, loungeplekken met multimedia, zitjes in de skybox, plekken aan de bar en gezellige tafeltjes maken van deze ruimte een bruisend geheel.

Atelier PRO heeft op dit moment zowel de directievoering als het toezicht bij de bouw. Ook werken we aan het interieurontwerp.

Meer projectinformatie over de Bosbadhal.