Thijs Klinkhamer is senior interieur architect en is sinds 2007 werkzaam bij atelier PRO.

Hij studeerde Architectuur en Interieur Ontwerp aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar hij afstudeerde (2007)in interieur architectuur. Voor hij afstudeerde liep hij stage bij een Chinees retail bedrijf in Beijing. 
Tijdens zijn studie zette Thijs, samen met twee andere studenten, een interieur ontwerpbureau op aan de deftige Haagse Passage. Een van de toenmalige projecten waar hij nog trots op is, is de interieurinrichting van de evenementslocatie voor opdrachtgever Raad van de Nederlandse Rechtspraak. De opening werd voltrokken door koningin Beatrix in 2007.

 

Diversiteit
Als een van de key interieur ontwerpers bij PRO ontwikkelde Thijs zijn professionele vaardigheden door een diversiteit aan projecten. Die varieert van projecten in zorg, onderwijs en werkomgevingen in publieke en private sector. Hij werkte o.a. aan het interieur van Meander Medisch Centrum. Dit project heeft internationale erkenning gekregen voor het interieur ontwerp: Wan Healthcare Award 2014, Healthcare Environment Award 2015, SBID Healthcare Design 2015.

 

Ondernemerschap en hospitality
Gevoel voor ondernemerschap en hospitality kan Thijs niet ontzegd worden. Hij komt uit een ondernemersgezin met meer dan 25 jaar ervaring in het runnen van restaurants, bed & breakfasts en tables d’hôtes in het buitenland. Daar heeft hij de nodige ervaring opgedaan. Dit verklaart waarom zijn ontwerpen gericht zijn op gastvrijheid, creëren van een pezierige omgeving waar mensen zich lekker comfortabel voelen en waar ze goed functioneren. Daarom neemt hij ook jaarlijks de coordinatie voor zijn rekening van de bedrijfsevenementen (vieringen, kerstdiners, borrels, bbq, relatie evenementen); van aankleding tot menus bedenken en diners bereiden. 

Grafische skills
Tijdens zijn loopbaan heeft veel grafische producties gemaakt (illustraties, renderings), voor eigen projecten maar ook voor talrijke architectuur prijsvragen, gebruikmakend van grafische programma's als Revit, Sketch-up, Photoshop, Maxwell, Indesign. Voor klanten en onze architecten is hij sparringpartner als materialenexpert op gebied van vloeren, muurbekleding, plafonds, meubelbekleding en meubelontwerp.