Lia Tuijt is een ervaren projectleider. Met haar opleiding Bouwkunde aan het Hoger Technisch Instituut in Amsterdam maakte ze na haar loopbaanstart als tekenaar de overstap naar de functie van projectleider.  Die rol vervulde ze bij verschillende architectenbureaus, zoals Geurst en Schulze architecten, HVE architecten, FARO architecten, Kampman architecten, en sinds mei 2019 bij atelier PRO.

 

Bij architectenbureaus werken is  een bewuste keuze. De creatieve omgeving inspireert haar. Het samen naar een resultaat werken, een gebouw realiseren, daar gaat hem om. Elk projecttype heeft iets aansprekends. Transformatie en renovatie zijn uitdagend om te doen, en het mooie van nieuwbouw vindt ze vooral uit niets iets creëren. Een belangrijke drijfveer in haar werk is bijdragen aan de totstandkoming van gebouwen waar mensen zich fijn voelen, zoals hun huis, school of werkomgeving, en die er tot op detailniveau ook mooi uitzien.

 

De functie van projectleider is haar op het lijf geschreven “Ik ben de verbindende schakel tussen architectuur en techniek. Een onderdeel tot op detailniveau uitzoeken of een begroting doorspitten, dat is goed aan mij besteed. Evenals de interactie met de verschillende disciplines tijdens het ontwerp en bouwproces. De afwisseling spreekt mij aan, geen dag is hetzelfde en soms ook hectisch”. Ze weet wat er van haar werk verwacht wordt.  “Je doet je werk als projectleider goed als je in staat bent overzicht te houden, planning en budget te bewaken en te zorgen dat de teamleden hun werk kunnen doen. Bij PRO vind ik het leuk dat er niet alleen in standaard oplossingen wordt gedacht maar ook de niet-standaard oplossingen bekeken worden die vaak ook binnen budget passen.”

Haar professionele ontwikkeling vereist het volgen van veranderingen op het gebied architectuur en bouwkunde. Ze beschouwt het als een must voor haar functie om nieuwe regelgeving, nieuwe materialen en nieuwe bouwtechnieken bij te houden.

 

Als projectleider heeft ze met plezier veel woningbouwprojecten gedaan. Nu ze bij atelier PRO werkt ervaart ze hoe boeiend andere projecten kunnen zijn, vooral scholen.

linkedin Lia Tuijt