Sarah Anne Rootert is interieurontwerper bij atelier PRO sinds november 2019. Naast interieur heeft ze een brede interesse voor meubelontwerp en design. Aan de Koninklijk Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag behaalde ze in 2018 haar bachelor in de richting interieurarchitectuur en meubelontwerp. 
Tijdens haar studie ontstond een brede interesse en voorliefde voor de Art Deco periode, die een rijke geschiedenis kent verbonden met culturele referenties. Dit gaf haar inspiratie om haar eigen Molukse culturele achtergrond in relatie te brengen tot design. In het onderzoek naar de Molukse cultuur heeft ze symbolen ontworpen die refereren naar aspecten uit die cultuur. De symbolen samen vormen een patroon die Sarah heeft toegepast in een serie tafels, uitgewerkt tot inlegwerk in het tafelblad. Na haar afstuderen heeft ze de ontwerpen verder ontwikkeld, een producent gevonden en deelgenomen aan verschillende tentoonstellingen en beurzen internationaal.

Vervolgens heeft ze haar kennis voor interieurontwerp verder ontwikkeld en bouwt ze dit verder uit bij atelier PRO. Haar brede passie voor design, kunst en interieur, brengt haar inspiratie en onderbouwing voor het uitwerken van verschillende projecten. Kenmerkend in haar werkwijze is de verfijning van het uitwerken door conceptontwikkeling en kleurontwikkeling.

Meer weten over Sarah's werk? Bezoek dan haar website of haar profiel op linkedin

 

Publicaties

De door Sarah ontworpen tafels staan in het internationale blad voor interieurontwerp ELLE Decoration. Lees Transcendance de L'héritage.