ir. Mira van Beek is senior architect bij atelier PRO. In juni 2003 is Mira bij ons komen werken omdat de grote variatie aan projecten op ons bureau haar enorm aansprak.
Sindsdien heeft zij aan een aantal stedenbouwkundige plannen gewerkt, variërend van een plan voor winkels, wonen en gebouwd parkeren in Halsteren, tot een programmatisch-functioneel onderzoek voor uitbreiding van het winkelgebied in het centrum van Leiden. Als architect-projectleider werkte zij aan een woonhuis voor particulieren in Den Haag, enkele (brede) scholen en multifunctionele accommodaties.


Mira studeerde van 1991 tot 1997 aan de Technische Universiteit in Delft. Daarnaast studeerde zij een half jaar architectuur aan ‘Arkitektskolen Aarhus’ in Denemarken. Ze liep stage bij Richard Rogers in Tokyo en Geurst en Schulze in Den Haag. Tijdens haar studie heeft zij veel architectuurrondleidingen gegeven, onder andere in het raadhuis van Dudok in Hilversum. Na haar afstuderen heeft Mira een jaar bij Bureau 5 in Maastricht gewerkt en daarna vier jaar bij Storrm CS in Den Haag. In 2001 won zij met haar visie op Persoonlijk Wonen een prijs in de prijsvraag ‘De Zeven Hemels’.

Met de inrichting van het gemeentehuis van Zeist heeft ze ervaring opgedaan met maatwerk meubilair en het Nieuwe Werken. Momenteel (2021) houdt Mira zich bezig met het (her) ontwerpen van scholen en woonzorgarchitectuur.