Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven

Door functioneren


tijdens uitvoering

Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven

Met het Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven laat atelier PRO zien dat het ervaring heeft met het maken van een ontwerp voor een renovatieproject waarbij de opdrachtgevende organisatie gedurende de bouw deels in het bestaande gebouw in bedrijf is gebleven en waarbij gefaseerd bouwen een belangrijk aspect vormde. Vooral de gevel, het interieur van het entreegebied en de foyer zijn volledig vernieuwd.

Innovatie en interactie
Naast ingrepen in de architectuur en inrichting lag de nadruk ook op de toepassing van innovatieve en interactieve technologieën. Voorbeelden van deze toegepaste technologieën zijn bijvoorbeeld de dynamische way-finding, programmeerbare LED verlichting, dynamische lichtplafonds, meubilair en andere interieurelementen die reageren op aanraking en een met diverse led- en projectietechnieken geïntegreerde multimediawand, de ambient wall, waarmee verschillende sferen en weergaves gecreëerd kunnen worden.

 


Atelier PRO heeft voor dit project het bouwkundig ontwerp en de uitwerking van zowel het bouwkundige deel als de vaste inrichting (ontwerp Eijk en van der Lubbe) uitgevoerd. Daarnaast was atelier PRO verantwoordelijk voor de coördinatie en afstemming tussen opdrachtgever, adviseurs en uitvoerende partijen.

Voor atelier PRO is het muziekgebouw een voorbeeld project waarmee innovatief ontwerpen en de uitvoering daarvan tijdens het door functioneren van het gebouw is te combineren.

  • exterieur
  • interieur
  • interieur
  • interieur
  • interieur