Koepoortlocatie, Delft

wonen


in de poort van Delft

Koepoortlocatie, Delft

Aan de oostkant van Delft ligt aan de Willem Naghelstraat, de hoofdtoegangsroute naar de binnenstad, de ingang van de Marktgarage. De ondergrondse parkeergelegenheid is twee lagen diep en biedt plaats aan 329 openbare auto’s (inclusief 5 mindervalide pp), zes motoren en 30 parkeerplaatsen voor de bewoners. Op de garage zijn 15 luxe stadswoningen met patio en dakterras gebouwd.

De oorspronkelijke Willem Naghelstraat is verbreed, zodat de centrale in- en uitrit van de garage naadloos in het straatprofiel passen. Voor de inrichting van het bovenliggende openbare gebied is een ontwerp gemaakt van binnenstedelijke allure inclusief ruimte voor nieuw groen en speelplekken. Veel aandacht is besteed aan het verschil in karakter tussen de omliggende woonstraten; de Genestetstraat, Van Renswoudestraat en de bredere Willem Naghelstraat.


De in- en uitrit van de parkeergarage vormen samen een spiraalvormige hellingbaan. De spiraal leidt naar de onderste parkeerlaag. Van hieruit vervolgt de route zich naar de bovenste parkeerlaag. De twee lagen hebben een open en overzichtelijke structuur door de minimale toepassing van kolommen en het verfrissende kleurenspel van tinten grijs en oranje. De vloer is lichtgrijs waardoor er een sterk contrast ontstaat met de donkere parkeervlakken en markeringen. Door deze lichtere zones krijgen de voetgangers extra de ruimte. De looproutes sluiten aan op zebrapaden en leiden naar het centrale stijgpunt. De duidelijke routing, ruime parkeervakken, nette afgewerkte plafonds, uitgebreide voorzieningen en het bijzondere kleur- en materiaalgebruik, maken dat de parkeergarage van een hoog kwaliteitsniveau is. De hoofdentree voor voetgangers bestaat uit een royale trap en twee ruime liften. Daarnaast zijn er twee vluchttrappenhuizen.

Boven de garage liggen vijftien ruime patiowoningen met een vrije hoogte van 3,26 m op straatniveau. De eerste verdieping is verbijzonderd met een patio, die extra licht in de diepe woningen brengt. Aan de Willem Naghelstraat prijkt een erker met een open hoek, waardoor de bewoner uitzicht heeft op de kerktorens in de binnenstad. De tweede verdieping biedt een ruim dakterras. De woningen hebben over het algemeen aan beide straten een entree, behalve de hoekwoningen, deze zijn uniek van vorm. Tevens hebben alle woningen een eigen dubbele parkeerplaats in de garage.

De woningen scoren zeer hoog op duurzaamheid door de toepassing van hoogwaardige isolatie, energiezuinige installaties en duurzame materialen.
De gemiddelde GPR score is 8.2.

 

 • Joeri van Beek
  overzicht woningen
 • Joeri van Beek
  woningen
 • Joeri van Beek
  een kamer met uitzicht
 • atelier PRO
  situatie