Governor’s lyceum, Jekaterinenburg

Community Hub


educational, business and cultural centre

Governor’s lyceum, Jekaterinenburg

Solnechny is een snelgroeiende, nieuwe stedelijke ontwikkeling in Jekaterinenburg, onder beheer van Forum group, een bekroonde holdingmaatschappij die gespecialiseerd is in vastgoedontwikkeling.

Solnechny heeft grote ambities op het gebied van modern wonen. Dit komt tot uiting in de indeling van zowel woonblokken als appartementen met groene comfortabele hofjes en een hoog functieniveau in drie clusters of harten: bedrijvencentrum, woon- & winkelcentrum en een educatief en cultureel centrum. In dit nieuwste centrum wordt het Governor’s lyceum gebouwd.

Atelier PRO is gevraagd om het ontwerp te verzorgen voor het Governor’s lyceum, evenals het interieur en het landschap. Het project wordt uitgewerkt door R1 group uit Jekaterinenburg.


Community hub
Het Gouverneurslyceum zal fungeren als Community Hub voor de buurt. Naast een Primary en Secondary School omvat het een Quantorium, een Media Center, een Teacher's Training Center en een uitgebreid sportprogramma. Quantorium is een vrij nieuw fenomeen dat gebaseerd is op nieuwe disciplines zoals 3D-printen en robotica. Het Mediacentrum heeft een grote sociale ruimte met een bibliotheek, een café en studieplekken, niet alleen voor kinderen van 7 tot 17 jaar, maar voor alle inwoners van Solnechny. Net als het Teacher's Training Centre dat lerarenopleidingen verzorgt op basis van moderne en volledig uitgeruste lyceumruimtes.


De grote sporthal van olympisch formaat is de eerste voor middelbare scholieren en heeft een indoor atletiekbaan en een 20 meter hoge klimmuur. Deze voorzieningen staan ​​ook open voor de gemeenschap. De combinatie van school- en gemeenschapsprogramma maakt dit een uniek project in het huidige Rusland.

Scholen zijn klaar voor de toekomst
De scholen voldoen aan het nieuwe programma van Russische scholen. De sociale ruimtes van de scholen liggen allemaal langs de openbare promenade in het noorden. Deze bestaan ​​uit een grote centrale hal met een grote tribunetrap voor allerlei evenementen. Het theater bovenop beide schoolingangen biedt plaats aan 500 personen. Er zijn specifieke workshopruimtes voorzien, om verschillende vaardigheden van kinderen te verkennen en te stimuleren, zoals koken, visuele kunsten en vechtsporten.

Het educatieve programma is georganiseerd in vleugels. Elke vleugel bevat een of twee Grade-vleugels en heeft klaslokalen aan weerszijden van een grote recreatieruimte met leergebieden die uitkomen op een grote erker. Zowel de basisschool als de middelbare school hebben verschillende leerruimtes buiten de klaslokalen waar leerlingen in kleinere of grotere groepen kunnen samenwerken of individueel kunnen werken.

Exterieur
Het complex ligt langs de promenade die de verschillende onderwijsgebouwen van Solnechny met elkaar verbindt. Voorbijgangers krijgen een goede indruk van het schoolleven, grote ramen bieden zicht op allerlei activiteiten. De gevel strekt zich uit over bijna 200 meter langs deze promenade. Om deze lengte te verkleinen en beter aan te passen aan de schaal van kinderen, steken grote volumes uit en markeren de verschillende onderdelen van het programma. Het belangrijkste materiaal is stucwerk. De kleur wit overheerst, loodrechte vlakken hebben tinten van verschillende kleuren stucwerk. Grote geanodiseerde kozijnen accentueren ramen en vergroten de visuele interactie tussen binnen en buiten.

 

Publications

The first school of the future will appear in Yekaterinburg URA.ru

 

  • Areal
  • Playground
  • Primary school entrance and atrium
  • Primary school recreation area ground floor
  • Highschool recreation area ground floor
  • High school library
  • Culture centre kids library
  • Theatre