MBO Bonaire Gebouw B&V

Een schoolensemble


opgezet als een dorp

MBO Bonaire Gebouw B&V

De scholengemeenschap met MBO, volwassenen onderwijs B&V en VMBO (leerlijn techniek en hospitality) in Bonaire wordt gerenoveerd en vernieuwd.

De school is opgezet als een dorp. De verschillende scholen en functies zijn ondergebracht in verschillende bouwvolumes die rondom een binnenplaats, overdekt met een groot dak, zijn gesitueerd. Als de leerlingen de gezamenlijke hoofdentree passeren, kunnen zij vanaf de binnenplaats alle functies bereiken. Dit is de gemeenschappelijke ruimte en doet dienst als auditorium van de school. Een grote tribunetrap leidt naar de algemene lokalen en dient ook als tribune om voorstellingen en presentaties te volgen die op het centrale podium plaats vinden.

De verschillende bouwvolumes zijn met elkaar verbonden door daken en galerijen. Door de indeling en inkepingen in de volumes ontstaan er kleinere pleinen waar lockers te vinden zijn. Deze overdekte buitenruimtes zijn goed zichtbaar, maar bieden door de schaal van de ruimtes wat rustigere plekken om te vergaderen en te pauzeren.

 

  • Entree
  • Overdekt binnenplaats
  • Grote tribunetrap dient ook als tribune voor voorstellingen en presentaties