Eromesmarko, Wijchen

Kantooromgeving


met showroomfunctie

Eromesmarko, Wijchen

Atelier PRO heeft voor Eromesmarko een kantooromgeving met showroomfunctie ontworpen op de verbouwde locatie in Wijchen. Tijdens de renovatie van het pand is ons gevraagd mee te denken over de inrichting van hun werkomgeving met meubilair van de Fair Furniture Group, waar Eromesmarko deel van uitmaakt.

We zijn begonnen met het maken van een masterplan. Het uitgangspunt was een gezonde werkomgeving te maken die tevens als showroom fungeert maar met behoud van de eigen identiteit van de verschillende afdelingen.


Atelier PRO kreeg geen volledig leeg canvas voor het ontwerp. De vloeren, wandafwerking, plafonds en positie van de toiletten waren al gedefinieerd. De werkomgeving voor Eromesmarko is ontworpen voor 8 verschillende afdelingen, elk met hun eigen functie en aantal medewerkers met een voorkeur voor actief-, zelfstandig- of samenwerken. De verschillende concepten voor elke afdeling zijn uniek, hebben een eigen kleur en type meubilair en vallen binnen de Fair Furniture Group. (Eromesmarko, Vepa, Nomique, Beta stoelen, Zooi, De lockerfabriek en Nice price office).


Het geheel van de afdelingen is te vergelijken met een soort markt met kramen, die als één geheel samenkomen in een plein. Het marktconcept hebben we gecombineerd met een buizenframe, dat de afdelingen over de hele werkvloer met elkaar verbindt en waaraan verschillende functies gekoppeld kunnen worden. Ons idee voor een buizenframe kwam voort uit het feit dat Eromesmarko in hun eigen fabriek veel met dit materiaal werkt.

Ook hebben we gebruik gemaakt van duurzame materialen. Om de spraakoverdracht tussen de verschillende afdelingen te beperken hebben we scheidingswanden geplaatst, gemaakt van platen van restmateriaal die ontstaan uit het productieproces in de fabriek.

 

  • Entreegebied
  • Elke afdeling is uniek en heeft een eigen kleur en type meubilair
  • Buizenframes over de hele werkvloer verbinden de afdelingen met elkaar
  • Elke afdeling is uniek en heeft een eigen kleur en type meubilair
  • Scheidingswanden om spraakoverdracht tussen de verschillende afdelingen te beperken