Rondleidingen door Meander Medisch Centrum, een terugblik

Licht lucht en ruimte als wezenskenmerken en een sterke oriëntatie op het groen. Dat is wat architect Hans van Beek, atelier PRO, voor ogen had en ook zeer consequent heeft weten door te voeren in het nieuwe Meander Medisch Centrum, het nieuwe ziekenhuis van Amersfoort.

Een enorme prestatie en een boeiende opgave voor dit immens grote complex van meer dan 100.000 m2, dat qua interieur her en der de uitstraling heeft van een theater en dat ondanks de enorme grootte zowel een plezierige atmosfeer als zeer functionele ambiance biedt.

Een groep van 170 bezoekers (van meer dan in totaal 900 belangstellenden!) was aanwezig om de ins en outs over het nieuwe Meander te horen en rondgeleid te worden tijdens het Architectuurcafé op locatie, georganiseerd door FASadE, het architectuurcentrum van Amersfoort.

Het was voor deze grote groep een unieke kans om een ziekenhuis te bezoeken nog voor de opening op 23 december 2013. Naast Hans van Beek sprak ook landschapsarchitect Bruno Doedens, verantwoordelijk voor de groene ruimte, die er persoonlijk zorg voor droeg dat de kap van bomen tot het minimum beperkt bleef. Gerard Streng van Heijmans ging in op de veranderende rol van Heijmans in veranderende tijden: meer gericht op innovatie en een duurzame exploitatie van de projecten.