atelier PRO organiseert Crisis-Archicup Haaglanden 2012

Afgelopen weekend is voor de vierde maal de ArchiCup Haaglanden gehouden. Vanwege de aanhoudende crisis  voor de tweede maal in de vorm van een 'CrisisCup'. Met beperkte middelen kon organisator atelier PRO het voetbaltoernooi voor de deelnemers kosteloos houden. Net als vorig jaar werd gespeeld in het Westbroekpark, op met lint uitgezette velden en met doelen van houten palen. Muziek en geluid werden verzorgd door een ecolofiets  en van een pizzafiets kwamen zelfgemaakte houtoven pizza's ter afsluiting.

De strijd om de Gouden Bouwhelm werd dit jaar gevoerd tussen zes teams van acht bureaus: Morfis / Queeste, LIAG, Global Architects / Bloot Architecture, Mulderblauw, Zeinstra Veerbeek Architecten en  atelier PRO onder aanmoediging van collega's, familie en vrienden.  Vermoedelijk zorgt de terugloop in projecten voor meer tijd voor voetbaltraining, want één ding is zeker, er werd in deze CrisisCup op niveau gevoetbald. Mulderblauw claimde na zes ronden van 20 minuten ongeslagen de overwinning.  Tussen de nummers twee en drie, LIAG en ZeinstraVeerbeek, bleef het tot op het laatste moment spannend. Beide teams behaalden evenveel punten, waardoor het doelsaldo doorslaggevend werd en LIAG uiteindelijk de tweede prijs won. De last-minute gelegenheidscoalitie Morfis / Queeste ontving het Gouden Sixpack voor hun gezamenlijke outfit.

Het toernooi werd feestelijk afgesloten met drankjes en ter plaatse gebakken houtoven pizza's. Tijdens de prijsuitreiking maakte winnaar Mulderblauw bekend volgend jaar de organisatie van atelier PRO over te nemen. Dus crisis of niet, ook in 2013 zal de ArchiCup Haaglanden gewoon plaatsvinden.