verpleeghuis Willibrord wint Planetree Award 2014

Goed nieuws! Een van onze opdrachtgevers, Zorgorganisatie Werkt voor Ouderen is met het nieuwe verpleeghuis Willibrord in Middelburg onderscheiden met de Spirit of Planetree Award 2014.

Deze prijs wordt uitgereikt aan vernieuwende initiatieven waarmee een positief verschil wordt gemaakt voor klanten en medewerkers in de zorg. 


In de binnenstad van Middelburg is onlangs het verpleeghuis Willibrord geopend. Atelier PRO heeft in opdracht van Werkt voor Ouderen het interieur van de centrale plaza, de woonkamers, groepswoningen en appartementen ontworpen.  Bij de nieuwbouw van het verpleeghuis was het uitgangspunt een gebouw neer te zetten waarbij de inzet van innovatieve technieken en optimaal gebruik van architectuur en inrichting het wonen en werken van bewoners en medewerkers veraangenamen. Met de nieuwe locatie is een helende omgeving gecreëerd, waarin de technologie ondersteunend, verbeterend en besparend is. Het concept laat zien dat technologie menswaardig kan zijn en ook voor ouderen niet bedreigend hoeft te zijn. Het kan zelfs waarde toevoegen, als je gezamenlijk vanuit de juiste focus zoekt naar de beste manier om het in te zetten.

Planetree visie
De Spirit of Planetree Award is in het leven geroepen door Planetree Nederland. De visie van Planetree staat voor de best mogelijke zorg voor klanten en medewerkers. Persoonlijke aandacht, veilige zorg en eigen regie en zeggenschap voor klanten vormen belangrijke elementen in deze visie. In Nederland bestaat een groeiend netwerk van zorgorganisaties dat zich heeft aangesloten bij de Planetree visie. 


Over de Spirit of Planetree Award
De Planetree Awards worden één keer per jaar uitgereikt en zijn bedoeld als stimulansen erkenning voor zorgverleners om (vernieuwende) initiatieven in praktijk te brengen die een belangrijk positief verschil maken voor cliënten (en hun naasten) en medewerkers.

Uit totaal 92 inzendingen zijn 15 projecten genomineerd voor de Award. Een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van cliëntenraden, zorgmedewerkers en deskundigen uit de zorgsector, hebben drie winnaars gekozen. Het concept verpleeghuis Willibrord is daar één van.

Lees hier meer over de Planetree Award 2014. 

'Goede initiatieven en de zorgverleners die het mogelijk maken, verdienenerkenning', zegt Marita Bossers-Nabben, directeur van Stichting Planetree Nederland.'Deze Planetree Award laat zien hoe zorgverleners iedere dag opnieuw bijzondere zorg leveren. Patiënten, bewoners en cliënten werken samen met de zorgverleners en naasten om zoveel mogelijk regie te houden op de zorg en hun leven. Alleen de bevlogen inzet van medewerkers, artsen, leiders en vrijwilligers maakt het mogelijk om hooggewaardeerde mensgerichte zorg volgens Planetree te realiseren.'

Foto boven: een trotse Adrie Goudzwaard (Planetree-coördinator), Wilma de Rijke (locatiemanager Willibrord) en Bart-Jan Leijnse (hoofd technische dienst) namen de Award in ontvangst. Deze werd uitgereikt door Jim van den Beuken, voorzitter Planetree Nederland (rechts op foto).