6 & 7 juni: Opening van Meander Medisch Centrum Amersfoort

Het nieuwe gebouw van Meander Medisch Centrum in Amersfoort wordt op 6 juni officieel geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden. Deze officiële opening is de kroon op jaren van voorbereiding, planning en bouw van een ziekenhuis dat niet alleen een prachtige architectuur heeft, maar waar boven alles hoogwaardige zorg voor mensen centraal staat.

De officiële opening vindt plaats in een besloten bijeenkomst. Wie er iets van wil meemaken, kan rond 15:30 uur bij de hoofdentree aan de Maatweg in Amersfoort komen kijken naar de openingshandeling, die met zang en muziek gepaard gaat. De dag erna, zaterdag 7 juni, is iedereen welkom om het nieuwe ziekenhuis te bekijken tijdens de publieksdag. Vanwege de te verwachten drukte is het noodzakelijk om vooraf aan te melden voor deze dag. Dat kan vanaf 12 mei op www.meandermc.nl

Inmiddels loopt het storm bij de inschrijvingen voor het open huis van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Meer dan 2500 mensen hebben zich inmiddels gemeld voor de zogenoemde 'grootste kijkoperatie ooit' in het nieuwe ziekenhuis. Vanwege de enorme belangstelling worden de kijkers verspreid over de dag voor maximaal twee uur toegelaten. De zorg voor de patiënten mag namelijk niet gehinderd worden.


Het nieuwe Meander Medisch Centrum van Amersfoort is een ziekenhuis van een geheel nieuwe orde. Een zorginstelling van meer dan 100.000 m² waar de patiënt centraal staat. Een gebouwensemble waarin men ondanks de grootte wél de weg kan vinden door helder stedelijke binnenruimten. Ruimten waar het omliggende landschap voelbaar is en verpleegafdelingen en poliklinieken altijd nabij. Kortom een ziekenhuis waar oriëntatie voor bezoekers, en welbevinden en rust voor de patiënten centraal staan. Meander opende vorig jaar december de deuren, maar wilde met een officiële opening nog even wachten.

Lees hier de volledige project beschrijving >>