PRO BIM

PRO gebruikt bij al haar projecten 3D BIM technologie om meer accurate ontwerp-modellen te maken, constructie en installatie schema’s af te stemmen, en daarmee ook het communicatieproces tussen adviseurs beter te faciliteren. Dit resulteert in een sneller proces en helpt kosten te reduceren.

Al in 2006 zijn wij hiermee gestart en inmiddels is het intelligente 3D-gebouwmodel de spin in het web van ieder project. Door het samenwerken met verschillende disciplines binnen een gedeeld model, vindt afstemming en integratie al in een vroeg stadium plaats. Fouten worden in het digitale prototype veel eerder ontdekt waardoor een eindproduct ontstaat van hogere kwaliteit.

Opdrachtgevers waarderen de inzichtelijkheid van het 3D-model en krijgen ook echt de mogelijkheid om virtueel door het nieuwe ontwerp te wandelen. Daardoor horen wij sneller of een ontwerp aan de verwachtingen voldoet met een sneller proces als resultaat. 

BIM ontwikkelt steeds verder! Zo wordt op de bouwplaats van Meander Medisch Centrum door verschillende uitvoerders  in plaats van met papieren tekeningen volledig via een tablet-computer gewerkt. Op deze tablet is alle informatie van het digitale gebouwmodel beschikbaar. Meer hierover in de blogpost BIM op de bouwplaats.

Kortom, het Bouw Informatie Model biedt alle partijen binnen de bouw voordelen. Gezien de enorme potentiële mogelijkheden blijven wij actief werken aan de verdere ontwikkeling van BIM met financieel directeur Ernstjan Cornelis voorop. Zie bijvoorbeeld zijn interview in Cobouw.