Meer behang voor Gemeentehuis Zeist

Nadat het gemeentehuis in Zeist een jaar in gebruik was, kregen wij de vraag eens na te denken over het toevoegen van extra sfeer op een aantal plekken in de werkomgeving. Met name de huiskamers en een aantal vergaderruimtes wilde men huiselijker, gezelliger maken.

De vraag was eigenlijk of het fotobehang van de spreekkamers, gemaakt met hulp van (amateur)fotografen uit Zeist, ook elders in het gebouw gebruikt zou kunnen worden. Deze symboliseert echter de interactie tussen gemeente en burger in de publiekshal. Op zoek naar een andere invulling kwamen we op de site van de gemeente prachtige foto’s van de verbouwing en de nieuwe inrichting van het gemeentehuis tegen, gemaakt door Nicole Luijten. Tot onze verrassing bleek Nicole niet een professionele fotograaf te zijn maar een creatieve medewerker van de gemeente. En zo is puur toevallig een samenwerking ontstaan.

Samen hebben we bepaald in welke ruimte welke kleurstelling nodig was, passend bij de seizoensthema´s van het gemeentehuis. Daarna zijn we aan de slag gegaan. Voor een deel van de ruimtes hebben wij geïllustreerd behang gemaakt, voor een deel zijn bewerkte foto’s gebruikt van Nicole en voor een deel is het een samenvoeging van foto en illustratie geworden. En het resultaat mag er zijn. Alsof het nooit anders is geweest. Natuurlijk.


Met dank aan Nicole Luijten, Kristel Versteeg, Emily Lee, Ruslan Ivanytskyy en Paul Fouchier

Lees meer over het Gemeentehuis Zeist op de projectsite.

Mira van Beek