Woonzorgcentrum Scheldehof Vlissingen officiëel geopend

Op woensdag 11 april vond in Vlissingen de officiële opening plaats van de nieuwe WVO Zorg locatie Scheldehof. De opening werd op ludieke wijze verricht door gedeputeerde Schönknecht en burgemeester Van den Tillaar. Twee dikke touwen, een verwijzing naar het scheepswerfverleden, werd door Scouting Scheldewervers aan elkaar geknoopt. Tenslotte werd de officiële ingebruikname ingeluid door het overweldigende geluid van een scheepshoorn.

Gedeputeerde Carla Schönknecht betoonde haar respect aan het adres van Jan de Graaf, bestuursvoorzitter van WVO Zorg voor het lef en de energie die nodig zijn geweest om dit project te doen slagen. “De man met een nieuw idee is een dwaas, tot het idee een succes blijkt te zijn”. (Mark Twain)

Bert van Hoepen, commissaris bij Cordeel en iemand die als vroegere medewerker heel veel van het werk op de voormalige Scheldewerf afweet, memoreerde: ‘Het is nog steeds de zware plaatwerkerij. Wat moet je een goede architect zijn om dit voor elkaar te krijgen. Maar ook, wat moet je een bijzondere opdrachtgever zijn om dit te willen. Er staat nu een monument voor de oorspronkelijke Schelde en dit allemaal door jou, Jan de Graaf.”

Bekijk de video van RTV Vlissingen over het realisatieproces van Scheldehof, vanaf het allereerste begin.

 

Zware plaatwerkerij getransformeerd tot Zorgcentrum from RTV Vlissingen on Vimeo.